Hírolvasó

Cigicsempész Záhonynál diplomata álcával

Nyíregyháza hírei - p, 02/23/2024 - 15:45

Hamis diplomatajelzéssel ellátott mikrobusszal szállította az adózatlan cigarettát az az ukrán férfi, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a záhonyi közúti határátkelőnél füleltek le. Az autó sofőrje utasának diplomata mentessége mögé akarta rejteni a költségvetés megkárosító súlyos jogsértést. Az elkövetőt a pénzügyi nyomozók őrizetbe vették, tettéért akár nyolc évet is kaphat.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Kapacitásbővítő beruházás és telephely fejlesztés Nyíregyháza-Oroson

Nyíregyháza hírei - p, 02/23/2024 - 08:53

Egy nyíregyházi vállalkozás 124,88 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiírásban. A fejlesztés eredményeképpen kapacitásbővítő beruházás valósult meg a  Csempe és Kert Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 4551 Nyíregyháza-Oros Nyíregyházi út 15. szám alatt található székhelyén.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Tacskó kutya grafikás esernyő

Bol-Dog.hu - Kutyavilág - cs, 02/22/2024 - 14:11

Ez a cuki tacsis esernyő Van Gogh "Csillagos éj" című mesterművének stílusában készült. Igazán különleges darab, minden tacskó rajongó örülne, ha egy ilyennel kellene átvészelnie az esős időszakot!

Praktikus, hiszen összecsukható, így kis helyen elfér! Ráadásul még a tokja is tacsis! :)

Standard felnőtt méret, a nyitás pedig automatikus, nem manuális.

 

Katalógus: 8 490 FtKép a termékről: Kulcsszavak:  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Mennyiség * Kategória: 
Kategóriák: Bol-Dog.hu - Kutyavilág

Motoros cuccokból sosem elég!

Nyíregyháza hírei - sze, 02/21/2024 - 20:39

Aki egyszer felpattan egy motorra, onnan többet nem fog leszállni. Vagyis csak annyi időre, amennyire feltétlenül muszáj. Ez a járgány ugyanis maga a két keréken guruló szabadság, és aki rajta utazik, úgy érzi, övé az egész világ.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

VI. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XXII. Nemzetközi Böllérverseny Nyíregyházán

Nyíregyháza hírei - sze, 02/21/2024 - 07:16

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a Sóstói Múzeumfaluban rendezik meg 2024. február 24-én szombaton a VI. Nyírségi Disznótoros Fesztivált és XXII. Nemzetközi Böllérversenyt. A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Indiana Jones és elveszett frigyláda fosztogatói a Szindbádban

Nyíregyháza hírei - k, 02/20/2024 - 08:04

Február 24-én Harrison Fordot láthatjuk főszerepben Nyíregyháza első VIP Mozijában, ami allinclusive moziélményt kínál azoknak, akik valami különlegesre vágynak!

 

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Miért építtess pergolát a kertedbe?

Nyíregyháza hírei - h, 02/19/2024 - 13:54

A ház központi helyisége a nappali, ahol összegyűlik a család, a barátok, a vendégek. Ez a színtere a közös programoknak, a tévénézésnek, beszélgetésnek, az önfeledt játéknak. Néha csak megpihenni is jó itt egy hosszú és fárasztó nap után, bekuckózni a kanapén, és elfelejteni mindent.

 

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Több mint 33.000 köbméter szociális tűzifa a NYÍRERDŐ Zrt.-től

Nyíregyháza hírei - h, 02/19/2024 - 10:49

Véget ért a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tűzifaprogram Északkelet-Magyarországon. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében 196 önkormányzat összesen több mint 33.000 köbméter tüzelőt igényelt a NYÍRERDŐ Zrt.-től.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Pályázat antológiakötetben való megjelenésre

Nyíregyháza hírei - p, 02/16/2024 - 12:44

A PegazusTv Média és Oktató Kft. PÁLYÁZATOT hirdet. Az irodalmi pályázat címe: Pegazus Könyvek Antológia 2024. FOLYTASSUNK EGYÜTT EGY SOROZATOT!

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

A kültéri bútorok is lehetnek eredetiek, dizájnosak

Nyíregyháza hírei - cs, 02/15/2024 - 20:45

A vendéglátóhelyek, szállodák teraszai, kerthelyiségei különleges hangulatot áraszthatnak egy jól sikerült kialakítást követően exkluzív bútoraik révén, és rendkívül vonzóvá, népszerűvé tehetik a helyet.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Faápolási munkálatok az Ószőlő utcán

Nyíregyháza hírei - cs, 02/15/2024 - 15:03

A NYÍRVV Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy munkatársaink 2024. február 19. napjától február 23. napjáig az Ószőlő utcán - a Garibaldi utca - és Csaló köz közötti szakaszon - faápolási munkálatokat végeznek.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

5 Marketing Diamond díjat nyert a Móricz Zsigmond Színház

Nyíregyháza hírei - cs, 02/15/2024 - 05:57

Nemrég rendezték meg Budapesten a Magyar Marketing Szövetség 2023-as Marketing Diamond Awards díjátadóját, melyen a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház 5 Marketing Diamond elismerést nyert el. A díjakat Holik Emőke, a Móricz Zsigmond Színház értékesítési vezetője vette át.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

A géllakkozás közben elkövetett tipikus hibák

Nyíregyháza hírei - sze, 02/14/2024 - 18:41

A géllakk otthoni körülmények között történő elkészítése ugyan nem nehéz, de ennek ellenére a folyamat során mégis számtalan hiba becsúszhat, amelyek közül a mai cikkünkben megosztunk veled néhányat.

 

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Közösségi programok az Erasmus+ szolidaritási projektjének keretén belül

Nyíregyháza hírei - sze, 02/14/2024 - 06:51

A közelmúltban több közösségi programot valósított meg a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda és a Családok Átmeneti Otthona.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Hogyan kell összeállítani a harcsa előkét?

Nyíregyháza hírei - k, 02/13/2024 - 15:45

A harcsa előke tudatos összeállítása során számos szempontot kell figyelembe vennünk. Hogy mi alapján válasszuk meg a végszerelék elemeit? Erről lesz szó ebben a cikkben, mellyel az a cél, hogy segítsük a lehető legnagyobb harcsák megfogását.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

X-Faktor meghallgatás lesz Nyíregyházán

Nyíregyháza hírei - k, 02/13/2024 - 08:54

Az X-Faktor stábja meghallgatást tart Nyíregyházán 2024. február 24-én szombaton, 17-20h között, a Shamrock Irish pubban.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

A nyíregyházi színház igazgatóját választották a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnökévé

Nyíregyháza hírei - h, 02/12/2024 - 07:48

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete nemrég tartotta meg tisztújító közgyűlését Budapesten, a Nemzeti Színházban, melyen Kirják Róbertet, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatóját választották a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnökévé.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Valentin napi zenés est a Bencs Villában

Nyíregyháza hírei - p, 02/09/2024 - 08:09

Szerelmes dalok és musicalek csendülnek fel a Villa falai között 2023. február 17-én a Móricz Zsigmond Színház művészeinek, Kiss Eszter Júlia és Tar Dániel előadásában.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Új munkatársat keres a NYÍRVV

Nyíregyháza hírei - cs, 02/08/2024 - 08:22

A nyíregyházi NYÍRVV Nonprofit Kft. lakatos végzettségű munkatársat keres - áll a 2024. februárjában közzétett hirdetésben. A munkakör betöltéséhez szakirányú végzettség és érvényes B kategóriás jogosítvány szükséges. E-mailen lehet jelentkezni egészen 2024. március 05-ig.

Kategóriák: Nyíregyháza hírei

Újra kutyavásár a NAV-nál

Bol-Dog.hu - Kutyavilág - sze, 02/07/2024 - 15:35

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol. Ha van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és a NAV március elejére tervezett kutyavásárán részt kíván venni, akkor 2024. február 22-ig küldjön előzetes ajánlatot a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre!

 

Az ebeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük, ivartól és fajtától függetlenül:

 

 •     10 és 36 hónap közötti életkorú (2021. március 24. és 2023. május 24. között született kutyák),
 •     kifogástalan egészségi állapotú,
 •     oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező,
 •     mikrochippel (transzponderszámmal) ellátott,
 •     az oltási könyve, útlevele tartalmazza a korának megfelelő kötelező (veszettség elleni) és ajánlott (kombinált oltás) oltási program szerinti igazolásokat, kizáró ok azonban, ha például egy kétéves kutya oltási könyvében csak az adott évre kötelező védőoltás szerepel,
 •     igazoltan féregtelenített , illetve a vásár előtti utolsó féregtelenítés időpontja is szerepel az oltási könyvben.

 

A keresett kutyának meg kell még felelnie a következő feltételeknek:

 •     bírja a magasságot, mélységet,
 •     erős zajokra, hanghatásokra nem mutat félelmet,
 •     csúszós, fényes felületeken; szűk helyeken magabiztosan közlekedik,
 •     magas apportkészségű,
 •     kézben tartható,
 •     indokolatlanul nem agresszív.

Ivartól függetlenül a preferált kutyafajták:

Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és a NAV március elejére tervezett kutyavásárán részt kíván venni, akkor 2024. február 22-ig küldjön előzetes ajánlatot a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre!

Az ajánlatnak tartalmaznia kell a kutya:

 •     hívónevét,
 •     fajtáját,
 •     ivarát,
 •     születési idejét,
 •     mikrochip-számát,
 •     esetleges képzettségét és
 •     vételárát is.

Előzetes ajánlatát tartalmazó levelében adja meg:

 •     nevét,
 •     e-mail-címét,
 •     adóazonosító jelét vagy adószámát,
 •     FELIR azonosítóját, illetve
 •     írja meg azt is, hogy a kutyát természetes személyként, gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft-ként – vagy alapítványként szeretné eladni!

A NAV a kutyavásár időpontja előtt e-mailben felveszi a kapcsolatot azokkal az érdeklődőkkel, akiktől ajánlatot kér, elküldi az ajánlattételi felhívást és a kutyavásár, valamint a beszerzési eljárás további részleteit.

A kiválasztási eljárásokat a NAV Budapesten tartja. A kutyák képességeit és készségeit bizottság bírálja el.

A sikeres keresőkutya-jelöltek a kiválasztás után 21 napos próbaidőn vesznek részt a NAV Kutyavezető-képző Központjában, ennek időtartamára a kutyát a kiképző központban kell hagyni.

Az érvényes ajánlattétel alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos az 578/2020. (XII.14.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelő FELIR-azonosítóval rendelkezzen.

A kutyatulajdonos a kutyavásáron nem vehet részt, ha

 •     nincs FELIR-azonosítója,
 •     a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.) 3. § (1) bekezdés 1. a) pontja szerint nem átlátható szervezet,
 •     olyan Magyarországon adóalanyisággal rendelkező belföldi vagy külföldi jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet, illetve civil szervezet és a vízitársulat, amely/aki az Nvtv. 3. § (1) bekezdés 1. pont b)-c) alpontjaiban előírt feltételeknek nem felel meg és

                 - nem az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény (a továbbiakban: Art.) 153. §-a szerinti megbízható adózó és

                 - az adományozáskor, visszatérő adomány esetén az újabb rendelkezésre bocsátáskor nem felel meg az Art. 260. § szerinti köztartozás-mentességi követelményeknek,

 •     magánszemélyként belföldi adóalany és nem szerepel az Art. 260. §-a szerinti nyilvántartásban vagy nem nyilatkozik köztartozás-mentességéről,
 •     a NAV-szervek személyi állományába tartozik, vagy a NAV-val szerződéses jogviszonyban álló személy.

 

A pályázónak a fentieken túl – természetes személy kivételével – számlaképesnek kell lennie az értékesítendő kutya vonatkozásában.

A vásáron csak az vehet részt, aki hiánytalanul benyújtotta a pályázatot.

A nem megfelelő pályázatot benyújtók e-mailben kapnak értesítést pályázatuk elutasításáról, azonban az elutasítás okát a bírálók nem kötelesek részletesen indokolni.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

Címkék: 
Kategóriák: Bol-Dog.hu - Kutyavilág

Oldalak

Feliratkozás Kutyás strandok, kutyabarát vízpartok hírolvasó csatornájára